Αφορολόγητο 2019-Αλλαγές σχεδιάζει η κυβέρνηση προς το…….χειρότερο

166

Νέα προβλήματα δημιουργεί η κυβέρνηση στους πολίτες με το αφορολόγητο 2019, αφού σκοπεύει και λογικά θα το κάνει να αλλάξει το όριο πληρωμής με το πλαστικό χρήμα το οποίο χρειάζεται σήμερα για να “χτιστεί” το αφορολόγητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι θα δεχτούν ένα ακόμα πλήγμα με την αύξηση του ποσού που πρέπει να συγκεντρώνουν, με αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking, για να «πιάσουν» το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα του 2019.

Έτσι λοιπόν ακόμα περισσότερες αποδείξεις με κάρτα πρέπει να μαζέψουν μισθωτοί και συνταξιούχοι και αν δεν γίνεται αυτό τότε μεγάλο πρόστιμο θα βαραίνει όσους δεν συμπληρώσουν τα ποσά.

αφορολόγητο 2019

Αφορολόγητο 2019 -Τα νέα ποσοστά

Από το 2019 το ελάχιστο ποσοστό που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι με ηλεκτρονικές αποδείξεις θα διαμορφωθεί:

• 15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα).

• 20% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα).

• 25% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ (από 20%).

Μάλιστα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν τα ποσοστά να κυμανθούν από 20% έως 30%.

Πόσες αποδείξεις θα χρειάζονται οι φορολογούμενοι για να “χτίσουν το αφορολόγητο 2019

Στο υπουργείο Οικονομικών “βλέπουν” ότι τα έσοδα δεν πάνε καλά καθώς τα ποσοστά που ισχύουν σήμερα για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου είναι ιδιαίτερα χαμηλά και έτσι η πλειοψηφία των φορολογουμένων σταματάει μετά από μερικούς μήνες να συναλλάσσονται με πλαστικό χρήμα. και κάπως έτσι έρχεται η αύξηση…

Αφορολόγητο 2019 ποσοστά

Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ο φορολογούμενος δεν καταφέρει να καλύψει το απαιτούμενο ποσό δαπάνης με πληρωμές μέσω καρτών ή μέσω e-banking, το «ακάλυπτο» ποσό θα φορολογείται με συντελεστή 22%.

Από την υποχρέωση να έχουν εξοφλήσει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής (πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες ή e-banking) τις δαπάνες που κατοχυρώνουν την έκπτωση φόρου για το αφορολόγητο 2019, εξαιρούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες φορολογούμενοι 70 ετών και άνω, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση, οι φορολογικοί κάτοικοι της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα και φορολογούνται με την κλίμακα από μισθωτή εργασία και συντάξεις.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ