Θρήνος στις Άγριες Μέλισσες – Έφυγε από επιθετική μορφή…

0
13

Θρήνος στις Άγριες Μέλισσες την σειρά εποχής του ΑΝΤ1 αφού ένα από τα πιο δυνατά της κομμάτια αφού σε μεγάλο κομμάτι οφείλεται και την επιτυχία της σειράς, η ενδυματολόγος Γιούλα Ζωιοπούλου έφυγε σε ηλικία 61 ετών Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα καρκίνο σε πολύ επιθετική μορφή.Πολυβραβευμένη στον τομέα της, έχασε τη μάχη για τη ζωή μόλις στα 61 της χρόνια, σε μία εξαιρετικά δημιουργική της φάση.

Δούλεψε κυρίως στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση εξού και ο κινηματογραφικός αέρας που αποπνέει η αισθητική εποχής του σήριαλ «Αγριες Μέλισσες».

Από τον κινηματογράφο του Βούλγαρη στις «Άγριες Μέλισσες»

Γιούλα Ζωιοπούλου βιογραφικό

Η Γιούλα Ζωιοπούλου, ενδυματολόγος, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1958 στην Αθήνα.

Σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Λ. Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985.

Είχε βραβευτεί με βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινίες Άβαξ (σκην. Νίκος Γραμματικός) και «Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες» (σκην. Κωστούλα Τωμαδάκη).

Αγαπούσε όλα όσα απέπνεαν αέρα μίας άλλης εποχής. Εδώ τα ρούχα από τη δουλεία της στην ταινια του Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία»

Aπέσπασε βραβείο ενδυματολογίας το 1994 από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβαλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Απ’ το χιόνι» (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα), «Η εποχή των δολοφόνων» (σκην. Ν. Γραμματικού), «Η αυλή με τα σκουπίδια» (σκην. Θ. Σκρουμπέλος).

Το 2003 κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Βασιλιάς»(σκην. Ν. Γραμματικός), επίσης κατέκτησε βραβείο σκηνογραφίας στα «Πρόσωπα 2003» (Τηλεοπτικά Βραβεία) για τα σκηνικά στην τηλεοπτική σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» (σκην. Γ. Βασιλειάδης).

Το 2010 κατέκτησε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα Πρόσωπα 2010 για τη σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά «Καρυωτάκης» (σκην. Τ. Ψαρράς), ενώ το 2014 κέρδισε βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία «Μικρά Αγγλία» (σκην. Παντελή Βούλγαρη).