Πως θα γίνει η μετάβαση των μαθητών του δημοτικού στα σχολεία-Τι είναι η βεβαίωση μαθητή

0
21
Πως θα γίνει η μετάβαση των μαθητών του δημοτικού στα σχολεία-Τι είναι η βεβαίωση μαθητή

Ελέω του κορονοϊού και του νέου Lockdown αλλάζουν τα δεδομένα και για τους μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι οι οποίοι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν κανονικά σχολεία την περίοδο της καραντίνας.

Πως θα γίνει η μετάβαση των μαθητών στα σχολεία

Η μετάβαση των μαθητών/τριών από και προς τις σχολικές μονάδες θα επιτρέπεται από έναν γονέα/κηδεμόνα με την αποστολή SMS-Επιλογή 4 και με πιστοποιητικό-βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Τώρα έρχεται το άλλο ερώτημα. Γιατί να μείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία και να μην κλείσουν κι αυτά;

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησαν αναλυτικά.

Για τα σχολεία ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι «είχαμε πει για τα σχολεία ότι τα μεγαλύτερα παιδιά, επειδή έχουν τη δική τους κοινωνική ζωή μπορεί να ευνοούν τη μετάδοση του ιού.

Ο διαχωρισμός έχει και κοινωνικές προεκτάσεις γιατί η τηλεκπαίδευση δουλεύει καλύτερα στα παιδιά. Κρατούμε ανοιχτά τα ειδικά σχολεία γιατί εκεί υπάρχει μεγάλο ψυχολογικό κόστος».

Πως θα γίνει η μετάβαση των μαθητών

Ο καθηγητής σημείωσε ότι «η διακοπή της εκπαίδευσης έχει επιπτώσεις. Η επιτροπή διχάστηκε.

Δεν έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού στο μαθητικό περιβάλλον. Θέλουμε να περιορίσουμε τη διασπορά στα σχολεία ως συμβολή στη μεταδοτικότητα στην κοινότητα και φαίνεται ότι μετά τα 10-12 ανεβαίνει αυτό.

Το μέγιστο όφελος της συνέχισης της εκπαίδευσης για τα μικρά παιδιά.

Μετά την ηλικία 16-18 είχαμε εισηγηθεί υπέρ του κλεισίματος σχολείων σε αυτή τη φάση της μεγάλης διασποράς γιατί συμμετείχαν περισσότερο αυτά τα παιδιά στην τηλεκπαίδευση.

Το κάνουμε όχι γιατί κινδυνεύουν τα παιδιά αλλά για να προστατευτεί το κοινωνικό σύνολο. Τα δεδομένα για την Ελλάδα είναι και παραμένουν καλά για τα παιδιά.

Τα παιδιά θα είναι ο πρώτος πληθυσμός που θα επιστρέψει στην κανονικότητα».