Πιάτσες στην Αθήνα του 2018: Ποσειδώνος η νέα Συγγρού!

4
Πιάτσες στην Αθήνα

Αποτελεί κοινό μυστικό πως ο χάρτης του αγοραίου έρωτα έχει αλλάξει στην όχι και τόσο μικρή μας πόλη. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα η «Κρίση» είναι η νέα «Τουρκοκρατία».

Μια απάντηση-πανάκεια σχεδόν για τα πάντα. Ακόμη και για το γεγονός πως πλέον η αναζήτηση του επί πληρωμή ερωτικού συντρόφου γίνεται στις νέες (εδώ και λίγα χρόνια) πιάτσες της παραλιακής.

Εκεί όπου λίγο μετά τη δύση του ήλιου, κοντά στις λαμπερές μαρκίζες των μπουζουκερί, νεαρά κορίτσια μας περιμένουν για να βγάλουν το μεροκάματο.

Τσάρκα στην Ποσειδώνος

Από την Γλυφάδα και τον Άλιμο μέχρι τις παρυφές του Νέου Φαλήρου θα τις δεις να «υποδύονται» το ρόλο της κανονικότητας.

Απλές γυναίκες, που απλά έτυχε να βρίσκονται εκεί. Που παίζουν με το κινητό τους ή ακούν μουσική, περιμένοντας -απλά- κάποιον.

Όταν κάποιο από τα αυτοκίνητα-καρχαρίες (που κινούνται αργά τέρμα δεξιά «σαρώνοντας» την περιοχή) πλησιάσει και το τζάμι κατέβει, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να συνεχιστεί το μικρό θεατρικό.

Οι μάσκες πέφτουν, πελάτης και εμπόρευμα κοιτάζονται στα μάτια και σβέλτα αξιολογούν ο ένας τον άλλον.

Για έναν άντρα είναι αδιανόητο το κουράγιο που δείχνει μια εκδιδόμενη γυναίκα τη νύχτα. Πολλές από αυτές δουλεύουν μόνες.

Με μόνη προστασία κάνα σπρέι πιπεριού, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα φανεί αρκετά αποτελεσματικό εάν έρθει η ώρα να αποδείξει τη χρησιμότητά του.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ