Καταπολεμήστε την ΑΝΑΙΜΙΑ και χαρίστε ΕΥΕΞΙΑ στον οργανισμό σας – Τροφές πλούσιες σε ΣΙΔΗΡΟ!

0
7

Ο σίδηρος είναι ένα από τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά καθώς συμβάλει καθοριστικά σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Η μακροχρόνια έλλειψη σιδήρου μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία, σε διαταραχή του μεταβολισμού και να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι και την καρδιά. Ο σίδηρος επιπλέον βοηθά στη μεταφορά…

του οξυγόνου στο αίμα. Σίδηρο μπορούμε να πάρουμε από αρκετά μεγάλη ποικιλία τροφίμων.  Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι εύκολα απορροφήσιμος από τον οργανισμό μας. και για αυτό πολλοί άνθρωποι έχουν περιεκτικότητα σιδήρου κάτω από το φυσιολογικό. Το φαινόμενο αυτό είναι συνηθέστερο στον γυναικείο  πληθυσμό. Ο σίδηρος που προέρχεται από ζωικές τροφές είναι πιο απορροφήσιμος σε σχέση με τον φυτικό σίδηρο. Επιπλέον η βιταμίνη C βοηθά στην αποθήκευση του σιδήρου, οπότε καλό είναι το γεύμα μας να συνοδεύεται από μπόλικο λεμόνι ή από μία φρουτοσαλάτα ως επιδόρπιο.

Οι τροφές με τη μεγαλύτερη ποσότητα σιδήρου, που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιό σας είναι οι εξής: χοιρινό ή μοσχαρίσιο συκώτι, κακάο σκόνη,ξερά φασόλια,φακές και άλλα όσπρια,αρακάς,σοκολάτα,κατσικίσιο,κρέας,γαρίδες,καλαμάρια,σταφίδες,αυγό,σπανάκι, γαλοπούλα, μπρόκολο,μοσχάρι,χοιρινό,κοτόπουλο και ξηροί καρποί..