Έτσι θα καθαρίσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας-Δείτε ποια φυτά να επιλέξετε!

0
41

Με όλη αυτή την μόλυνση που υπάρχει στην ατμόσφαιρα είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε την υγεία και να αναπνέουμε καθαρό αέρα.Ο νούμερο ένα τρόπος για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα στον προσωπικό σας χώρο με προσοχή βέβαια, είναι τα φυτά, αλλά μην το παρακάνετε γιατί τα φυτά όπως όλοι ξέρουμε μπορεί να…. μας προσφέρουν οξυγόνο όμως κατά τις νυκτερινές ώρες απαλευθερώνουν διοξείδιο, για αυτό το λόγο δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά σε εσωτερικούς χώρους. Εμείς σας προτείνουμε κάποιες safe επιλογές ώστε να διακοσμήσετε και να καθαρίσετε τη ατμόσφαιρα στο σπίτι σας με ασφάλεια.

 

Φτέρη της Βοστώνης: Οι φτέρες είναι ιδιαίτερες, πανέμορφες και πολύ ικανές για να απομακρύνουν αερομεταφερόμενoυς ρύπους. Οι ρύποι αυτοί – ανάμεσά τους η φορμαλδεύδη, το ξυλόλιο και η τολουίνη – ενοχοποιούνται για πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα και ανάπτυξη καρκίνου. Η φτέρη της Βοστώνης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από όλα αυτά και θα δώσει στον χώρο σας μια πολύ όμορφη διακοσμητική πινελιά.

Φοίνικας Αρέκα: Ο φοίνικας Αρέκα είναι από τα πιο προικισμένα φυτά της κατηγορίας μας. Αφενός πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυτό διακόσμησης εσωτερικών χώρων που όσο γερνάει αλλάζει το χρώμα του και γίνεται χρυσοκίτρινο. Αφετέρου, έρευνα της NASA του 1989 κατέληξε πως πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά φυτά σχετικά με τον καθαρισμό του αέρα, ειδικά για την ικανότητα που έχει να απομακρύνει την φορμαλδεΰδη από τα εσωτερικά περιβάλλοντα.

Σπαθίφυλλο: Το σπαθίφυλλο θα σας εντυπωσιάσει με την ικανότητά του να καθαρίζει τον αέρα. Μπορεί να απομακρύνει το βενζόλιο, την φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το ξυλόλιο, την τολουίνη και την αμμωνία από τον αέρα των εσωτερικών χώρων. Απομακρύνει επίσης διάφορα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες και άσθμα. Παραλείψαμε, βέβαια, να αναφέρουμε πως εκτός από τα παραπάνω πρόκειται για ένα πολύ όμορφο φυτό που θα απογειώσει τον χώρο σας και πως είναι ιδανικό για να μειώσει τα βακτήρια του μπάνιου!

Σανσεβιέρια: Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων του τελευταίο αιώνα. Η σανσεβιέρια απομακρύνει μια μεγάλη γκάμα ρύπων από τον αέρα (τους περισσότερους από αυτούς τους ρύπους τους έχουμε αναφέρει παραπάνω στα άλλα φυτά). Πρόκειται επίσης για ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα. Η ολιστική ιατρική χρησιμοποιεί βρασμένα φύλλα του για να αντιμετωπίσει τον πόνο και τους ερεθισμούς στο δέρμα.

Φυλλόδεντρο: Θέλετε ένα φυτό που είναι πολύ εύκολο στην φροντίδα και στην ανάπτυξή του και παράλληλα ιδανικό για να απογειώσει διακοσμητικά τον χώρο σας; Τότε προμηθευτείτε ένα φυλλόδεντρο. Εκτός από το γεγονός ότι θα απομακρύνει την φορμαλδεύδη και το ξυλόλιο θα χαρίσει στο σπίτι σας χρώμα, προσωπικότητα και χαρακτήρα.