Πως θα ελεγξεις τα πραγματικά χιλιόμετρα ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

2724

Η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου δεν είναι ιδανική ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ζούμε. Έτσι όλοι στρέφονται στην αγορά μεταχειρισμένου αφού πραγματικά μπορεί ο καθένας να βρεί πραγματικές ευκαιρίες τις οποίες όμως πρέπει να τις ελέγξει αλλιώς η ευκαιρία μπορεί να του βγει…..δυστυχία!!!!

Δείτε πως ελέγχουμε τα πραγματικά χιλιόμετρα ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης τεχνικών μέσων και διαγνωστικών…

1) Καταγράφουμε το πλαίσιο του αυτοκινήτου και ελέγχουμε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο για παλαιότερες διελεύσεις.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δούμε αν έχει περάσει το συγκεκριμένο όχημα οποιαδήποτε στιγμή από οποιοδήποτε συνεργείο του επίσημου δικτύου και πόσα χιλιόμετρα είχε διανύσει μέχρι εκείνη τι στιγμή.

2) Ελέγχουμε το πλαίσιο του οχήματος στο site www.autodna.com

Στη βάση δεδομένων του autodna είναι καταγεγραμμένα χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία προέρχονται κυρίως από αγορές του εξωτερικού. Όταν υπάρχει διαθέσιμο το ιστορικό του αυτοκινήτου μπορούμε να δούμε πολύ αναλυτικά πληροφορίες για τις εργασίες που έχουν γίνει στο όχημα και πόσα χιλιόμετρα είχε την κάθε χρονική στιγμή.

(ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Autodna)

3) Από τις αρχές του 2017 τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων/ Κ.Τ.Ε.Ο παρέχουν δωρεάν τη δυνατότητα εκτύπωσης όλων των διελεύσεων που έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο όχημα από τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Οι καταγραφές αφορούν όλα τα Κ.Τ.Ε.Ο στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν είναι της ίδιας αλυσίδας. Φυσικά όλα τα αυτοκίνητα πρέπει βάση Νόμου κάθε 2 χρόνια να περνούν από το τακτικό έλεγχο/Κ.Τ.Ε.Ο. Ο έλεγχος εκτός από τη κατάσταση του αυτοκινήτου καταγράφει και τα χιλιόμετρα που είχε το κοντέρ.

Τηλέφωνα Υπουργείου: 210 6508000, 2132122603

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ