Μπανάνες Super τροφή που πρέπει να βάλετε στην διατροφή σας

5

Μπανάνες η super τροφή που πρέπει να βάλετε στην διατροφή σας.Ξεκινήστε να τρώτε ώριμες μπανάνες από σήμερα κιόλας για να δείτε τις θεαματικές αλλαγές στο σώμα σας άμεσα!!

Οι μπανάνες θεωρούνται super τροφή και προσφέρουν στο σώμα του ανθρώπου όλα τα εκείνα τα  συστατικά που πραγματικά χρειάζεται για να είναι υγιές.

Γιατί οι Μπανάνες θεωρούνται Super τροφή

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με βιταμίνες, ίνες, φυσικά σάκχαρα, αφού περιλαμβάνουν σουκρόζη και φρουκτόζη.

Στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη,  οι μπανάνες είναι πρώτες σε κατανάλωση, περισσότερο μάλιστα και από τα πορτοκάλια και μήλα.

Τι πρέπει να προσέξετε με τις μπανάνες και πως να αλλάξετε την αντιμετώπιση σας προς αυτή την super τροφή.

Όταν τις αγοράζουμε συνήθως τις παίρνουμε άγουρες με ένα πράσινο-κίτρινο χρώμα.

Σταδιακά γίνονται πολύ κίτρινες και μετά αρχίζουν να αποκαλύπτουν τα μαύρα στίγματα μέχρι που γίνονται μαύρες.

Εκεί γίνεται το μεγαλύτερο λάθος αφού πολλοί τις πετούν τότε γιατί πιστεύουν ότι είναι χαλασμένες.

Μπορεί να φαίνεται και να ακούγεται  λογικό αφού τα περισσότερα φρούτα όταν μαυρίζουν είναι πράγματι σάπια και δεν πρέπει να τα καταναλώσουμε.

Στις μπανάνες όμως αυτό δεν ισχύει!

Όσο πιο πολλά μαύρα στίγματα έχει μια μπανάνα και όσο πιο ώριμη είναι, τόσο περισσότερο κάνει καλό .

Οι ώριμες μπανάνες και η κατανάλωση τους, με τα στοιχεία που προσφέρουν στον οργανισμό μας πολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν εναντίον των κακών κυττάρων στο σώμα μας.

Ειδικότερα, το TNF βοηθά την επικοινωνία ανάμεσα στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας και οδηγεί τις κινήσεις των κυττάρων προς τις περιοχές που έχουν πρόβλημα ή έχουν προσβληθεί.

Η έρευνα έχει δείξει ότι το TNF που υπάρχει στις ώριμες μπανάνες επεμβαίνει με τα κύτταρα των όγκων και εμποδίζει την ανάπτυξή τους.

Αυτό μαζί με τα πολλά αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στις μπανάνες με τα μαύρα στίγματα αυξάνουν τα λευκοκύτταρα στο αίμα.

Την άλλη φορά που θα δείτε μια μπανάνα με καφέ ή μαύρα στίγματα μην την πετάξετε. Αντιθέτως φάτε την και δυναμώστε την υγεία σας με μια πραγματική super τροφή.

Εκτός από τη ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας οι μπανάνες έχουν και άλλα οφέλη για εμάς.

Παρακάτω διαβάστε μερικά από τα κυριότερα οφέλη και δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Καούρες.

Η μπανάνα είναι φυσικό αντί όξινο και παρέχει ανακούφιση από τις καούρες και τις ξυνίλες. Με μια μπανάνα μπορούμε να καταπραύνουμε τα συμπτώματα καούρας.

Πίεση του αίματος.

Οι μπανάνες βοηθούν στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και προστατεύουν κατά του εμφράγματος γιατί έχουν λίγο νάτριο και πολύ κάλιο που τις κάνουν καλή τροφή για την καρδιά.

Ενέργεια.

Μια ή δυο μπανάνες πριν την γυμναστική σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε για μια ή δυο ώρες. Οι χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακες, οι βιταμίνες και τα άλατα αυξάνουν την δύναμη στο σώμα σας ενώ το κάλιο βοηθά ενάντια στις μυικές κράμπες.

Αναιμία.

Οι μπανάνες βοηθούν αυτούς που έχουν αναιμία παρέχοντας το απαραίτητο σίδηρο που ενεργοποιεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια και την παραγωγή αιμοσφαιρίνης.

Έλκη.

Όταν έχετε προβλήματα στομάχου, πολλές τροφές πρέπει να αποφεύγονται. Όχι όμως και οι μπανάνες. Μπορείτε να τις φάτε άφοβα αφού η μαλακιά υφή της καλύπτει το στομάχι και το προστατεύει από τα διαβρωτικά υγρά και τον ερεθισμό.

Κατάθλιψη.

Βοηθούν να ξεπεράσετε την κατάθλιψη γιατί τα μεγάλα επίπεδα κρυπτοφάνης που έχουν, το σώμα μας τα μετατρέπει σε σεροτονίνη. Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που κάνει τον άνθρωπο να χαλαρώνει και να αισθάνεται ευτυχισμένος. Έτσι, οι μπανάνες βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα και να νικούν την κατάθλιψη.

Δυσκοιλιότητα.

Εάν έχετε πρόβλημα φάτε μερικές μπανάνες. Έχουν αρκετές ίνες για να ενεργοποιήσουν την κίνηση του εντέρου και να σας απαλλάξουν από την δυσκοιλιότητα.

Νεύρα

Όταν αισθάνεστε νεύρα και στρες, φάτε μια μπανάνα. Βοηθά να ρυθμίσετε το σάκχαρο στο αίμα και η βιταμίνη Β που έχει θα σας ηρεμήσει το νευρικό σας σύστημα. Σας χαλαρώνει και σαν αποτέλεσμα έχετε καλύτερη διάθεση.

Έλεγχος της θερμοκρασίας.

Τρώγοντας μια μπανάνα κάποια ζεστή μέρα θα σας δροσίσει και θα σας κατεβάσει την θερμοκρασία του σώματος σας. Το ίδιο και αν έχετε πυρετό.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ