Λιμενι Μανη – Το πέτρινο χωρίο της Μάνης που ξεπροβάλει απο την θάλασσα

145
Λιμενι Μανη

Λιμενι Μανη, εκεί που η λακωνική γη συναντά το εκτυφλωτικό γαλάζιο της θάλασσας και ο ευεργετικός ήλιος αντανακλάται σε κάθε πέτρα και κάθε βράχο, εκεί χτυπά η καρδιά της Λακωνικής Μάνης, της λεγόμενης και Μέσα Μάνης.

Σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από την Αρεόπολη πρωτεύουσα της Μάνης και είκοσι επτά χιλιομέτρων από το Γύθειο, το Λιμενι είναι ένας από τους ομορφότερους οικισμούς της περιοχής.

Σαν σκηνικό από ταινία, το Λιμένι συνδυάζει την αυστηρότητα που χαρακτηρίζει όλη τη Λακωνική Μάνη με την υπέροχη, σχεδόν διάφανη, θάλασσα που φτάνει ως τα σπίτια.

Πέτρινα κι αυτά, κάνουν ακόμα πιο έντονη την εναλλαγή των χρωμάτων: καφέ και γκρι της πέτρας και του τοπίου, γαλάζιο του νερού και του ουρανού.

Καλά προστατευμένος μέσα σε όρμο, ο οικισμός είναι καθηλωτικός με τις αυστηρές γραμμές του και τις εκθαμβωτικές μέσα στη λιτότητά τους γωνιές του.

Μέσα στον όρμο υπάρχουν ελάχιστα σημεία αμμουδιάς, για όσους κάνουν τις βουτιές τους, καθώς βράχοι, μέσα και έξω από το νερό, επιβεβαιώνουν την άγρια ομορφιά του τοπίου. Οι περισσότεροι επιλέγουν τη μεγάλη παραλία ανάμεσα στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι.

Το Λιμένι ήταν παραδοσιακός οικισμός των Μαυρομιχαλαίων και στην περιοχή βρίσκεται τόσο ο τάφος όσο και προτομή του μανιάτη Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Αφεθείτε στη γοητεία της Λακωνικής Μάνης και αδράξτε την ευκαιρία για να εξερευνήσετε την περιοχή γύρω από το Λιμένι. Το Γύθειο, το σπήλαιο Διρού, η πανέμορφη Βάθεια, η επιβλητική Αρεόπολη είναι μερικά από τα μέρη που αξίζουν μια στάση.

Λιμενι Μανη φωτογραφίες

Λιμενι Μανη Βίντεο

Λιμενι Μανη φαγητό

Η ψαροταβέρνα του Τάκη στο Λιμένι μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετική από κάθε άποψη και προτείνεται ανεπιφύλακτα. Οι ψαροταβέρνες στο παραγκωνισμένο Καραβοστάσι είναι επίσης πολύ καλές, ενώ στο Νέο Οίτυλο θα βρείτε απ’ όλα. Ταβέρνες και καφενεία θα συναντήσετε επίσης στη Λαγκάδα, στις Θαλάμες, στον ʼγιο Νικόλαο και τον ʼγιο Δημήτριο. Εάν φτάσετε μέχρι την Καρδαμύλη καλό θα είναι να δοκιμάσετε την κουζίνα της «Λέλας».

Λιμενι Μανη διαμονή

Έχετε πολλές επιλογές κατά μήκος της διαδρομής σας διότι το μέρος είναι σχετικά ανεπτυγμένο, με πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και μερικά οργανωμένα ξενοδοχεία. Πραγματικά εξαιρετικό λόγω τοποθεσίας θέας και αρχιτεκτονικής είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Λιμένι Βίλατζ (27330-51111).

Τα παρακάτω αναφέρονται ενδεικτικά:

* «Πύργος Καπετανάκου» (Αρεόπολη) τηλ. 27330-51223,
* «Οίτυλο» (Νέο Οίτυλο) τηλ. 27330-59222,
* «Πόρτο Βοίτυλο» (Καραβοστάσι) τηλ. 27330-59210.

 via
Διαβάστε την συνέχεια εδώ