Σoκάpouv οι αποκαλύψεις για τον μικρό Θανάση

312

Ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού  Κώστας Γιαννόπουλος εκτίμησε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, πως πίσω από την εξαφάνιση του 13χρονου Θανάση κρύβονται οι ίδιοι οι συγγενείς του……..

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως το παιδί βίωνε την «φρίκη της εκμετάλλευσης» από τους οικείους ανθρώπους του και έως την ηλικία των 9 ετών «δεν ήξερε τι θα πει κανονική ζωή και σχολεία. Είχε μεσαιωνικές συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του. Δεν είχε δείξει καμία τάση φυγής αλλά, αντίθετα, ήταν χαρούμενος και περίμενε με ανυπομονησία να λάβει μέρος σε μία δραστηριότητα της Κυριακής. Ήταν τόσο χαρούμενος και ευτυχισμένος».

Το παιδί είχε ραντεβού με την γιαγιά του την Τετάρτη και ο κ. Γιαννόπουλος θεωρεί πως συγγενείς του παιδιού προσπαθούν να εκδώσουν διαβατήριο στον Θανάση ώστε να βγάλουν το παιδί εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές.

«Δεν μιλάμε για μία οικογένεια φτωχική. Ο οργανισμός δεν παίρνει παιδιά από φτωχιές οικογένειες αντίθετα τις στηρίζει. Το παιδί βίωνε καταστάσεις φρίκης στο σπίτι του και ψυχολογικό εκβιασμό για να επιστρέψει».

Όπως όμως προειδοποιεί ο κ. Γιαννόπουλος, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, παιδιά που είχαν εξαφανιστεί είχαν βρεθεί μια μέρα αργότερα σε άλλες χώρες, όπως η Σουηδία και η Ιταλία. «Είναι άδικο και κρίμα», είπε κλείνοντας ο ιδρυτής του Χαμόγελου του Παιδιού, απευθύνοντας έκκληση σε όσους συγγενείς του παιδιού που θέλουν πραγματικά το καλό του να τηλεφωνήσουν στην ειδική γραμμή και να δώσουν πληροφορίες.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Θανάσης έφυγε από το σπίτι του για το φροντιστήριο αγγλικών, χωρίς να πάρει χρήματα από τον κουμπαρά του, χωρίς καν να πάρει μπουφάν και ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς περίμενε την προγραμματισμένη ομαδική δραστηριότητα με τα υπόλοιπα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εκτιμά ότι δεν τίθεται θέμα φυγής του παιδιού, αφού δεν πήρε μαζί του ούτε χρήματα, ούτε καν το μπουφάν του. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος επισήμανε πως «δεν μπορεί να χάθηκε έτσι» υποστηρίζοντας πως τρίτοι «άρπαξαν» το αγοράκι, πιθανόν από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η καταγγελία ταξιτζή

Η καταγγελία προβλήθηκε στο δελτίο του Alpha, όταν ένας οδηγός ταξί επικοινώνησε με την Αστυνομία και είπε ότι μετέφερε το παιδί από το Περιστέρι στο Γαλάτσι το βράδυ της Παρασκευής (23/03).

Όπως είπε το παιδί του ζήτησε να το μεταφέρει στο Γαλάτσι και εκεί το παρέλαβε μία γυναίκα. Ο ταξιτζής δήλωσε σίγουρος, ότι το παιδί που μετέφερε ήταν ο 13χρονος. Όπως μάλιστα αποκάλυψε, στο Γαλάτσι τον παρέλαβε μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων.

Οι αστυνομικοί πήγαν στο Γαλάτσι και βρήκαν τον πατέρα και τη γιαγιά του παιδιού. Και οι δύο, σύμφωνα με τον Alpha, είπαν πως το παιδί δεν κατέληξε σε εκείνους.

Το 13χρονο αγόρι ζούσε στο σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στο Περιστέρι από τον Ιούλιο του 2014 όταν απομακρύνθηκε από το ακατάλληλο οικογενειακό του περιβάλλον.

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ