Έκτακτο καιρός: Μεγάλη προσοχή αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

1
Έκτακτο καιρός: Μεγάλη προσοχή αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Έκτακτο καιρός: Μεγάλη προσοχή αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Χαλάει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα.«Μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική», αναφέρει, ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας.Αναλυτική πρόγνωση μέχρι και την Πέμπτη.Χειμωνιάτικη εβδομάδα με βροχές, καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους που αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα δέκα μποφόρ.

Έτσι περιγράφει το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες ο μετεωρολόγος Στρατής Βουγιούκας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπογράμμισε ότι όσον αφορά στην Αττική, μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες.

Δευτέρα και Τρίτη με σημαντική κακοκαιρία έρχεται αντιμέτωπη η Δυτική Ελλάδα, ενώ την Τετάρτη εντείνονται οι βροχές Ανατολικά και Νότια.

Ο μετεωρολόγος τόνισε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι στα βόρεια θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, ειδικότερα στη Δυτική Μακεδονία – Φλώρινα και Καστοριά. Χιόνι και στη Θράκη την ίδια ημέρα στα βόρεια τμήματα.

Ως πιο «δύσκολη» ημέρα καταγράφεται η Πέμπτη με θυελλώδεις βοριάδες που φαίνεται να φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ.

Ο Στρατής Βουγιούκας μιλά για ένα έντονο καιρικό φαινόμενο, αλλά όχι ακραίο με βασικό αρνητικό χαρακτηριστικό τη μεγάλη διάρκεια της κακοκαιρίας.

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ