Εκλογές – Προετοιμάζονται για εκλογές στην κυβέρνηση

79

Οι εκλογές είναι ένα σενάριο το οποίο πάντα υπάρχει στην πολιτική σκηνή ειδικά όταν υπάρχει εσωτερική ή και εξωτερική κρίση. Αυτή την φορά υπάρχουν και τα δύο.

Έρχονται εκλογές;

Με το σημερινό δημοψήφισμα στα Σκόπια το ενδιαφέρον δεν κινείται μόνο στο αν οι «γείτονες» θα ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ αλλά και η πορεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Τσίπρας και Καμμένος βρίσκονται σε ένα τεράστιο δίλημα αφού βάσει του αποτελέσματος στην ΠΓΔΜ οι αποφάσεις που θα πρέπει να παρουν, θα πρέπει να είναι άμεσες!

Τα σημάδια ότι πάμε σε εκλογές!

Ένα έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους βάζει φωτιά στα σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019

Το έγγραφο αποκάλυψε το cretalive και αποδεικνύει ότι στην κυβέρνηση καίγονται να βρουν κάλπες και παραβάν

Την ίδια ώρα οι δημοσκοπήσεις προκαλούν πονοκέφαλο στα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Κλείσιμο της ψαλίδας και συνθήκες ακραίας πόλωσης «δείχνουν» τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων οι οποίες έχουν διενεργηθεί το τελευταίο διάστημα και δη μετά τις εξαγγελίες τόσο του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα όσο και του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το έγγραφο βάζει μάλιστα και καταληκτική ημερομηνία την 19η Οκτωβρίου, στους δήμους που απευθύνεται για να προβούν σε ενημέρωση. Kαι μόνο η συγκεκριμένη ημερομηνία και η βιασύνη του επείγοντως βάζει τους πάντες σε… σκέψεις ότι έρχονται εκλογές.

Με επείγον έγγραφο του τμήματος εκλογών και πολιτικών κομμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών ζητείται να ενημερώσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία, αν υπάρχει επάρκεια σε κάλπες και παραβάν ενόψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές;

Για να είναι ξεκάθαρη η σύγκριση, ακολουθούν τα ποσοστά διαφοροποίησης της ψαλίδας τον τελευταίο 1 με 1,5 χρόνο, ανάλογα με το πότε δημοσίευσαν δημοσκοπήσεις οι εταιρείες:

  • Prorata (από Σεπτέμβριο 2017 μέχρι σήμερα): Μείωση -45% Kαπα Research (από Ιούνιο 2017 μέχρι σήμερα): Μείωση -30%
  • Pulse (από Μάιο 2017 μέχρι σήμερα): Μείωση -27%.
  • MRB (από Ιούνιο 2017 μέχρι σήμερα): Μείωση -26,1%
  • Alco (από Σεπτέμβριο 2017 μέχρι σήμερα): Μείωση -25,8%

Το πρώτο συμπέρασμα που μπορεί να συνάγει κανείς, είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, μειώθηκε η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων.

Καμία έρευνα δεν καταγράφει αύξηση.

Και όλα αυτά, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και την πυρκαγιά στο Μάτι, στην οποία η ΝΔ έχει βασίσει όλη την αντιπολιτευτική της ατζέντα, αφήνοντας στο περιθώριο τα ζητήματα της

Διαβάστε την συνέχεια εδώ