Γονείς προσοχή: Οι παiδoφiλoi χρησιμοποιούν το παιχνίδι Fortnite για να προσελκύσουν παιδιά

103

Η πολιτεία του New Jersey ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι είχε ολοκληρώσει μία τεράστια επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 24 άτομα, τα οποία προσπάθησαν να παρασύρουν δεκάδες παιδιά και εφήβους μέσω διαδικτύου και να τα κακοποιήσουν σεξουαλικά.

«Η πραγματικότητα είναι τρομακτική. Το διαδίκτυο έχει γεμίσει από παιδόφιλους έτοιμους να παρασύρουν ευάλωτα παιδιά και να τα στιγματίσουν για πάντα», δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες, όλοι άντρες, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός ήταν πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσουν τα αρρωστημένα τους σχέδια.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από ντετέκτιβς της αστυνομίας του New Jersey που χρησιμοποίησαν αγόρια και κορίτσια 14 και 15 χρόνων ως δόλωμα, αλλά και έμπειρες γυναίκες ντετέκτιβ.

Οι δράστες επικοινωνούσαν με τα παρ’ ολίγον θύματά τους μέσω εφαρμογών όπως το Kik, το Wishbone, το Tumblr, αλλά και μέσω online βιντεοπαιχνιδιών όπως το Fortnite, το Minereft και το Discord. Δεδομένου ότι το Fornite είναι το πιο δημοφιλές από όλα τα παιχνίδια και έχει και τη δυνατότητα live chat, οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν τα μάτια τους 14.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Διαβάστε την συνέχεια εδώ